Vælg den lokale bedemand til begravelsen

Når vi mister nogen, gør det ondt på os. Det kan ligefrem gøre fysisk ondt og ikke bare være en psykisk hård periode, da vi alle reagere meget forskelligt, når en nær går bort.

I perioden efter vil der desværre stadig være praktiske gøremål. Paradoksalt nok, så er det den helt nære familie – som er dem, der rammes hårdest – der må tage sig af disse opgaver. Derfor er vores råd også klart: vælg en lokal bedemand, der kan hjælpe med at få bragt orden i de praktiske ting. Du kan finde en bedemand ved at gå til denne hjemmeside.

Det kan din bedemand gøre for dig

Din bedemand kan hjælpe dig med alle de praktiske opgaver, du skal holde rede på. Det kan være en stor hjælp, fordi du slipper for at skulle til at sætte dig ind i mange nye ting på ukendte områder, og i stedet kan bruge din energi på at bearbejde dit tab – altså bruge tiden på at få styr på dine følelser.

Din bedemand kan hjælpe med at indberette dødsfaldet, skrive og indsende dødsannonce, vejlede i forhold til evt. efterladt Min Sidste Vilje og meget mere. Det gode ved at vælge en bedemand, som er lokalt kendt, er desuden at denne person kan kontakte blomsterbinder, stenhugger samt sætte dig i kontakt med kirke og præst.

Når bedemanden tager sig af disse mere praktiske og formelle områder, giver det dig ekstra tid til at fokusere på at være sammen med den nære familie og få planlagt en smuk ceremoni. Dette foregår blandt andet ved at du taler med præsten om mindehøjtideligheden, hvor præsten skal holde en tale om den afdøde. Desuden kan du og familien udvælge de vers fra biblen og de sange, som passer bedst til begivenheden.

Bemærk i øvrigt, at bedemanden naturligvis også kan vejlede de folk, som ikke har været medlem af folkekirken, men ønsker en borgerlig ceremoni, når der skal tages afsked.