Tag til Tønder ved næste grænsehandel

Mange danskere vælger flere gange årligt at køre til grænsen mellem Tyskland og Danmark for at handle i grænsebutikkerne, hvor varerne er generelt billigere end på den danske side af grænsen. Det er som regel bare en køretur til grænsen og en køretur retur igen. Men du kan sagtens få mere ud af denne udflugt.

En hyggelig udvidelse af turen til grænsen

Du behøver ikke at koge turen til grænsen helt ned til selve køreturen og intet andet. Hvis du er af sted med din familie eller nogle venner eller veninder, kan I sammen planlægge en mindre udvidelse af turen ved eksempelvis at stoppe i den sønderjyske by Tønder på turen derned eller på vejen hjem fra grænseindkøbet. I kan desuden læse på Tønder Netavis, hvis I har lyst til at læse generelle nyheder eller at blive orienteret om kulturelle events i Tønder. Vælger I at lægge et stop i Tønder ind i jeres tidsplan, kan I bl.a. bruge tiden på at spise på en af Tønders flertallige, hyggelige caféer.

Få det meste ud af turen

Vil I, nu I endelig er i Tønder, gerne have mest muligt ud af byen, kan I ovenikøbet bestille en overnatning på et hotel i det sønderjyske for at have mere tid til at gå på opdagelse i byen. Derved kan I også opleve Tønders natteliv, hvis det har interesse. Ønsker I blot et kortere visit i Tønder, skal I sørge for at være bevidste om, hvad I gerne vil have ud af besøget, så jeres tid udnyttes til fulde.

Oplev også det historiske og arkitektoniske

Tønder indeholder en del danmarkshistorie, og det har førhen været en middelalderby og købstad. I dag kan man fra ældre tid opleve fx Bachmanns Mølle. Det vil, når man har kendskab til den middelalderlige historie, være en historisk oplevelse blot at befinde sig i Tønder.