Guide til børnefamiliers ferierejser

Flere undersøgelser viser, at børn i stigende grad har indflydelse på familiens feriebeslutninger. De taler med kammerater, de er kritiske og vant til at blive lyttet til. Før børnene bliver 6 år, er de mest med i processen, på den måde at forældrene finder en ferieform, der passer til aldersgruppen. Fra de er 6 år, deltager børnene mere og mere direkte i drøftelserne om ønsker og muligheder.

Forældre har overvejende det formål at slappe af, nyde sol og god mad. Mens børnene har en lidt anden opfattelse af, hvad der er en god ferie. Børnene værdsætter bekvemmeligheder, men er også nysgerrige på at se nyt og gøre ting sammen. Et sted hvor der er forskel handler om stimulering. Forældre kan gå i en western by og kigge på bygninger, salon-døre og skilte. Det keder børnene, der vil aktiveres og vaske guld eller skyde med riffel.

Børnevenlige rejsemål

Jo ældre børnene bliver, jo større bliver tendensen til, at det også skal være sejt. Det giver lidt mere opmærksomhed i skolen, når man fortæller, at man skal til Bali, end hvis man skal til Brønderslev.

Der er mange familier, der deler deres rejseoplevelser på internettet. Her kan du fx læse om ferierejser med børn. Der er den fordel ved by ferie, at man kan have fornødenheder og bekvemmeligheder tæt på, samtidig med at man har flere tilbud ved hånden og enkelt kan skifte mellem dem efter vejret eller humøret.

Afstem forventningerne

Det sker desværre tit, at ferie kan være lidt vanskeligt at håndtere i familierne. Der er forskellige forventninger til, hvad der skal ske og hvornår. Der er pludselig rigtig meget tid, hvor alle er sammen hele døgnet rundt.

Det er godt at forebygge ved at tale om sidste ferie, hvad der fungerede godt, og hvad der kunne være bedre. På den måde kan I tale om, hvad I vil prioritere på den kommende ferie.