Når vi skal blive hjemme alligevel

comedy booking
Black microphone in conference room ( Filtered image processed vintage effect. )

Stand up kan fås hjemme

Som navnet “standup” antyder, så er omdrejningspunktet for denne type komik en person, der står op – på engelsk “stand up”. Denne stående entertainer leverer så jokes og causerier om dette og hint, som regel i en grovkornet og (selv)ironisk stil.

Stand up komikere tager ofte hul på en række tabubelagte emner som eksempelvis terror, sex, døden eller lignende, som de behandler med en humoristisk distance. Kunsten er at skabe elementer af genkendelse i selv de mest sorte eller grænseoverskridende jokes, så publikum griner af både punchlinen og af sig selv.

Komikere rundt om i verden den dag i dag taler på denne måde, som blev grundlagt i USA i 70’erne. Mange Hollywood-stjerner begyndte deres karriere på scenen af stand-up klubber. For eksempel Eddi Morfi og Robin Williams indledte såkaldte nye generation af komikere.Standupkomikerne revolutionerede mediebilledet i Danmark op igennem 90’erne. Der blev født store stjerner, de fleste startede på en lillebitte scene på Restaurant DIN’s i København sidst i 80’erne. En af de allerførste komikere på Restaurant DIN’s scene var Roger Kormind, senere fulgte navne som bl.a. Casper Christensen, Jan Gintberg, Mette Lisby, Thomas Wivel og Lars Hjortshøj.

Det kan blive din stue

Tiderne har primo 2022 er ikke længere til de store shows, men du har dog stadig muligheden for at få selv kendte navne ind i din stue.
Nemt faktisk, Book din egen. Ring til Event-Danmark,  

Nogle af Danmarks største, bedste og sjoveste komikere er i deres portfolio.