Lader til elbil – både til hjemmet og på farten

Er du en af de miljørigtige bilister, der kører i elbil? Så ved du garanteret, at der findes mange forskellige ladeløsninger, der kan holde din bil kørende.

Men ved du, hvilken løsning der er bedst for dig og dit kørselsbehov?

Vi kan hjælpe dig med at træffe det valg og finde den rigtige ladeløsning. Her på siden kan du få mere viden om de forskellige slags lader til elbil, der findes.

Hjemmelader – en komplet ladeløsning med det, du skal bruge

En af de mest smarte løsninger til din elbil er din egen ladeboks, der bliver installeret hjemme hos dig. På den måde kan du oplade, præcist når det passer dig.

Hvis ikke det er en praktisk årsag i sig selv, kan vi komme med endnu én: med en ladeboks, kan du også spare flere penge på forbrug. Det skyldes, at dit forbrug afregnes time for time. Du kan derfor altid have et øje på elpriserne og holde forbruget nede, når strømmen er dyrest. 

Med eller uden serviceaftale

Når du køber en ladeboks, kan du typisk vælge at tilknytte en serviceaftale dertil. Den inkluderer ofte en garantiperiode med service og vedligeholdelse – men den inkluderer også en elrefusion.

Med elrefusion får du fuld refusion af afgiften på den strøm, du bruger til opladning af elbilen hjemme. På den måde får du hurtigt den del af pengene tilbage, som du har brugt på aftalen. 

For at få elrefusion, skal du være berettiget og for eksempel ikke have solceller eller en elopvarmet bolig.

Også god til dig på farten

Skal du bruge en lader til elbil, men er du også meget på farten? En ladeboks med serviceaftale er også smart til dig, der har et stort kørselsbehov.

Udover at kunne lade hjemmefra, har du også adgang til flere offentlige standere rundt omkring i landet. Du kan typisk finde den ved motorveje eller parkeringspladser rundt omkring i mange byer. De fleste udbydere tilbyder en app, hvor du let kan finde frem til den nærmeste stander.

Men mange standere koster penge at benytte – eksempelvis hvis du vælger den hurtige opladning. Er du ofte på farten, er det derfor mest fordelagtigt for dig at tegne et abonnement, så du slipper for at betale for andet end dit forbrug.