Sådan smager du på en god vin

Vil du gerne blære dig, når du skal servere en Ripasso vin, for dine gæster? Så handler det om at have styr på flere forskellige ting. Du skal som det første, have fat i det rigtige glas, dertil kommer hvordan du skænker vinen, og sidst men ikke mindst, hvordan du smager på de dyre dråber. 

 

Når det handler om at finde det helt rette vinglas, bør du vælge et rundt glas, og meget gerne et glas, der har en form der minder om en tulipan. Glassets højde og smalle top, betyder nemlig at alle de mange duftnoter, vinen indeholder, ikke når at fordampe, inden du når at nyde hele glasset. 

 

Inden vinen skænkes til dine gæster, er det altid en god ide at lade vinen dekantere. Dette gøres af 3 årsager; vinen iltes, bundfald adskilles og så ser vinen smuk ud, hvis denne serveres fra en flot karaffel. 

 

Når du smager på din vin, hvad enten det handler om en hvidvin, en rosé eller en rødvin, skal du starte med at tage en lille tår. Lad vinen være i munden i nogle sekunder. På den måde, kan du hurtigt få fornemmelsen af vinens sødme, teksturen og det syreniveau, der er i vinen. 

 

Til dig der gerne vil nørde med din vin

Vil du gerne gå all-in når det kommer til at smage på vinen, kan du prøve at slubre vinen. Det vil sige, at du holder vinen inde i munden, gerne omkring 10-20 sekunder. På den måde vil dine smagsløg blive aktiveret yderligere, og du får derfor muligheden for at få en langt større oplevelse af vinens karakter, end hvis du blot tager en enkelt tår i ny og næ.