Disse knive er uundværlige i køkkenet

Når man befinder sig i køkkenet og laver mad, er det sjældent, at man ikke har en kniv i hånden på et eller andet tidspunkt. Derfor kan man lige så godt gøre det ordenligt. Der findes efterhånden en lang række forskellige knive, som hver især tjener forskellige formål i køkkenet. Der findes alt fra en stor slagterkniv til en mindre udbenerkniv – og så findes der alt der ind i mellem.

I de nedenstående afsnit vil du blive præsenteret for nogle af de knive, som du vil få meget glæde af at have i køkkenet. De nedenstående knive er langt fra alle de knive, som er tilgængelige, men det er nok til, at du ikke kommer til at mangle knive til din madlavning. Det skal heller ikke forstås på den måde, at en specifik kniv kun kan bruges til et formål. Nogle knive passer bare bedre til noget, end andre knive gør.

Den lille urtekniv

Når man laver mad, skal man ofte klargøre mindre ingredienser som løg og hvidløg, og i sådanne tilfælde er en urtekniv perfekt. En urtekniv er velegnet til mange af de mindre elementer, som der ikke nødvendigvis skal bruges mange kræfter til. Urtekniven er ydermere en lille kniv, hvorfor den er nem at anvende. Den ligger godt i hånden, og man kan udføre meget præcise snit. En god kniv til de mindre opgaver.

Kokkekniven til de mange formål

Hvis du kun måtte have en kniv i dit køkken, skulle det være kokkekniven. En kokkekniv er en form for universalkniv, der kan bruges til stort set alle formål i køkkenet. Kokkekniven er en smule større end urtekniven, men den er stadig utrolig nem at have med at gøre. Den har en tilpas størrelse, der gør, at den stadig ligger godt i hånden. Et perfekt valg hvis du ønsker en kniv til flere formål.