Stenslag – hvad gør du hvis du får ét?

Vi kender det stort set alle sammen, vi kommer kørende på vejen og en overhalende eller modkørende bil kører over en sten, som altid synes at ramme din forrude. Dette ender ofte med et stenslag, som man så hurtigst muligt skal have gjort noget ved, da den ellers risikerer at ”løbe” hvilket resulterer i en helt ny forrude, som er noget dyrere som at lave det enkelte stenslag isoleret set. Det er hammer træls, men det er svært at undgå og man kan med ro i maven sige, at det er svært at lave et stenslag med vilje.

Sådan forholder du dig, hvis du får et stenslag

Hvis du endnu ikke har oplevet at få et stenslag på ruden, så kan du være ret sikker på, at du nok kommer til at opleve det en skønne dag, med mindre at du ikke kører så meget eller blot er rigtig heldig. Selvom mange årligt rammes af stenslag, så er det faktisk ikke mange som ved hvad man skal gøre i et sådant tilfælde.

Det bedste du kan gøre er, hurtigst muligt at søge efter en der kan lave dette nær dig. Så hvis du er uheldig og har fået et stenslag i Kolding omegn, så kan du skynde dig at søge efter ”Autoglas Kolding” eller ”stenslag Kolding”, hvor du med garanti kan finde et firma, som kan være behjælpelig med at reparere dit stenslag inden at det løber fra dig. Denne opgave koster typisk omkring 500 kroner, men faktisk er dette for mange noget der er inkluderet i deres kaskoforsikring. Det er der ikke mange der er opmærksomme på, men forsikringen dækker det ofte, hvilket også sker helt uden at du skal betale nogen form for selvrisiko.

Du kan tape stenslaget til

Ofte er det, som får dit stenslag til at løbe luften som presses ind i revnen på ruden. Du kan derfor med fordel købe nogle små stenslags-plastre, som man kan have liggende i handskerummet. Disse kan du så påsætte stenslaget, hvis du skulle være så uheldig at få sådan et. Dette koster ikke mange penge og kan nemt købes i din lokale T-hansen butik.

Vi håber, at du efter at have læst denne artikel er bedre rustet til at modstå et stenslag, dog håber vi ikke at det bliver aktuelt for dig og du er blandt de får der kan gå fri.