Osteopati i Esbjerg hjælper mod fysiske gener

Osteopati i Esbjerg

Har du gennem længere tid haft problemer med hånden, underlivet, forstoppelse eller andre gener, men ikke fået professionel hjælp, har du muligvis blot forlænget helingsprocessen.

En dygtig osteopat kan hjælpe dig med ovenstående udfordringer og en lang række andre problemer.

Bor du i nærheden af Esbjerg, kan teksten her være med til at vække din interesse for at besøge én i fremtiden.

1. Håndsmerter

Vi bruger vores hænder i stort alle sammenhænge – både på arbejdet og derhjemme. Derfor kan smerter i hånden have en negativ påvirkning på de daglige funktioner.

Årsagen til håndsmerter kan blandt andet skyldes karpaltunnelsyndrom, seneskedebetændelse, senehindebetændelse, senebetændelse eller tendinit. Ligeledes kan håndsmerter opstå på baggrund af et traume efter et fald eller et slag. 

Derudover kan gener som slidt brusk eller artrit i leddet også være smertefulde, selvom denne problematik ofte bliver overset

Bliv klogere herunder på, hvorfor osteopati kan være relevant for dig:

https://www.aarhusosteopati.dk/osteopat-osteopati-esbjerg.aspx

2. Forstoppelse og diarré

Forstoppelse bliver betegnet som hård afføring, der kan være svær at komme af med, eller kategoriseres som sjælden afføring. Tyktarmen har til opgave at forme afføringen og levere den ned til endetarmen, hvorfor problemer med tyktarm eller fordøjelsessystemet kan resultere i forstoppelse.

Her er typiske symptomer på kronisk forstoppelse:

 • Sjælden afføring
 • Træg afføringer
 • Rifter i endetarmen – måske endda blodig afføring
 • Udspilet og oppustet mave
 • Trykken nederst i maven

Diarré er modsætningen til forstoppelse og betegnes som hyppig afføring – tre eller flere tynde afføringer dagligt, som har varet i flere uger. Diarré er ikke en sygdom, men betegnes som et symptom. Varigheden af diarré afhænger af årsagen, mens kronisk diarré kan skyldes en autoimmun tarmsygdom.

Typiske symptomer på kronisk diarré:

 • Afføring flere gange daglig – i flere uger
 • Tynd afføring
 • Stor afføringstrang
 • Ufrivillig afføring
 • Mavesmerter
 • ​Problemer med endetarmen

3. Underlivssmerter

Op mod 300.000 danske kvinder bliver årligt generet af underlivssmerter. Ofte skyldes smerterne betændelse i underlivet.

Det kan være betændelsestilstande som:

 • Blærebetændelse
 • Blindtarmsbetændelse
 • Betændelse mellem blære, livmoder og endetarm

Underlivssmerter kan også skyldes menstruation, spændinger i skeden, smerter i halebenet, nyresten, spændinger i anus, endometriose, muskelspændinger i underlivet eller muskelknuder i livmoderen.

4. Nervebetændelse

Nervebetændelse er betegnelsen for en inflammation af det perifere nervesystem, som udspringer fra rygsøjlen. Årsagen til dette kan skyldes dysfunktion af kroppens systemer og på grund af mangel på vitaminer og mineraler.

Nervebetændelse kan blandt andet være årsagen til iskiassmerter. Ved disse problemer vil symptomerne være konstante og bliver ikke lindret i forskellige stillinger, ved aktivitet eller andre tidspunkter på dagen.

Her vil en dygtig osteopat i Esbjerg finde frem til, hvilke dele af kroppen som påvirker denne lidelse, så I sammen kan forebygge lignende gener på sigt.

5. Kroniske smerter

Kroniske smerter er ikke en sjældenhed, og næsten 20% af danskerne lider enten af kroniske eller tilbagevendende smerter. Konstante smerter kan naturligvis være hårdt i forhold til det fysiske, men kan også have en negativ effekt på den mentale del.

Aftager smerterne aldrig, vil nogle mennesker føle sig alene og håbløse, hvilket skaber en ond cirkel. Derfor er det afgørende, at der rækkes ud efter professionelle folk, så ovenstående ikke bliver en realitet.

En osteopat kan hjælpe dig med en masse fysiske problemer, som kan være svært at overkomme på egen hånd.