Bliv forberedt på din overgangsalder

Kvindekroppen er noget af et vidunder. Det er bestemt ikke småting, den skal kunne klare i løbet af et liv. Derfor er det sikkert heller ikke noget nyt for den enkelte kvinde, at der på et eller andet tidspunkt vil indtræffe nogle forandringer. En af de helt store ligger selvfølgelig omkring den sidste menstruation. Det er det, man normalt kalder overgangsalderen. Men hvad indebærer det egentlig, og hvordan forbereder du dig bedst muligt på det? Det kan du blive lidt klogere på her.

En kropslig forandring

Et af de måske mest tydelige tegn på forandring er selvfølgelig, at du vil få din sidste menstruation. Men det er bestemt ikke den eneste, og det er heller ikke nødvendigvis det første tegn på begyndende overgangsalder.

Kort fortalt så vil din krop altså muligvis forandre sig på mange forskellige måder.

Du kan overveje at tage kosttilskud til overgangsalderen, hvis du vil være godt forberedt på disse forandringer. Det vil nemlig give din krop noget at styrke sig på, så denne forandring ikke bliver til alt for stor gene for dig.

Typiske symptomer

For mange kvinder er overgangsalderen noget, de vil bemærke. De forandringer, der sker i kroppen, vil virke som en betydelig forskel på tilværelsen. Det er ikke nødvendigvis godt eller skidt, men det kan være lidt af en omvæltning. Derfor er det godt at være forberedt på, hvad det kan være.

Nogle af de mest typiske symptomer er blandt andet:

  • Ændringer eller ophør af menstruation

  • Hedeture og forøget svedproduktion

  • Humørsvingninger eller depression

  • Øget risiko for blærebetændelse

Det er altså ikke lidt, du kan risikere at komme ud for. Når det er sagt, er det aldrig til at sige, præcis hvad du vil opleve under overgangsalderen. Du kommer ikke uden om, at der vil ske ændringer, men graden af disse forandringer kan variere meget fra kvinde til kvinde.