3 gode råd til en sund krop

At spise sund og motionere regelmæssigt er noget alle bør bestræbe. Det er dog langt fra de fleste der gør det, og det har desværre større konsekvenser end man måske først antager. Det er nemlig ikke kun af æstetiske årsager, at man bør bestræbe at have en sund krop – nej, det går nemlig ud over energien, den mentale tilstand og meget mere. Generelt så fungerer kroppen bare mindre optimalt på alle fronter, hvis ikke man forsøger at spise bare nogenlunde sundt og motionere regelmæssigt.

Og der er mange måder at være sund på, og faktisk kan det være lidt en jungle at finde rundt i, hvis man forsøger at leve efter en speciel kur eller andre koncepter. Derfor vil vi i denne artikel give et par gode råd til dig, som blot ønsker at leve sundt, uden at være fuldkommen fanatisk.

Få dig rørt dagligt og pulsen op ugentligt

En af de vigtigste ting man kan gøre for sig selv, er at bevæge sig hver eneste dag. Dette er specielt vigtigt i en tid, hvor mange arbejdspladser er foran computeren, og dermed siddende. Man kan typisk hurtigt genkende, hvis en person ikke har fået sig rørt i en længere periode, fordi man falder automatisk sammen. Derfor er det vigtigt, at man ikke bare tager fra sin kontorplads, og hjem på sofaen, men derimod får sig rørt. Det kan være ved at cykle på arbejde, gå lange turer eller at træne. Det bedste ville selvfølgelig være at træne, men det ikke en nødvendighed at gøre på daglig basis. Det til gengæld en rigtig god ide, hvis man kan få trænet i hvert fald et par gange i ugen, og et er såmænd mindre vigtigt om det er løb, styrketræning eller cykling, så længe man får pulsen op.

Invester i dig selv

Mange har svært ved at holde fast i den sunde livsstil, netop fordi den kommer med omkostninger. Typisk er det dyrere at købe ind til en sund kost, og det koster jo også at holde sig i gang med de forskellige sportsgrene eller abonnementer.
Det er dog vigtigt at man ser det som en investering i sig selv, og ikke som en død udgift. Det øger potentielt din levetid, og man har det generelt bare bedre med sig selv og tilstedeværelsen, når man lever sundt.
Af samme grund er der alt for få, der faktisk bruger tid og penge på, at gå til kiropraktor, fysioterapeut eller massør. Dette er noget alle bør ”forære” sig selv fra tid til anden, fordi det bidrager til en sundere krop. Priserne er som regel de samme rundt omkring i landet, så en massør behandling i Kbh er ikke nødvendigvis dyrere end i Jylland, men priserne er selvfølgelig varierende alt afhængig kvalitet.