Valg af ejendomsmægler: Sådan vælger du den rette

Par og ejendomsmægler gennemgår kontrakt

De fleste, der skal sælge deres bolig, vælger at lade en ejendomsmægler stå for salget. Det kræver dog, at man kan finde en ideel mægler. Selvom det kan lyde som en simpel opgave, er det ikke altid tilfældet. Især ikke, hvis du har mange valgmuligheder.

Når du skal vælge din ejendomsmægler, er der flere faktorer, der bør være i fokus. Derfor bør dit valg også træffes med omhu. Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med dette, bør du læse med herunder. Her finder du nemlig de vigtigste faktorer for dit valg.

Forhør dig hos kolleger, venner og familie

Skal du f.eks. hyre en ejendomsmægler Aalborg, bør du starte med at forhøre dig hos venner, familie og kolleger. Det er altid en god idé at høre anbefalinger fra folk, du stoler på. Det betyder ikke, at du blot skal vælge ud fra dette, men det er godt have med i overvejelserne.

Det er naturligvis op til dig selv at vurdere, hvor stor betydning disse anbefalinger skal have for dit valg. Det anbefales dog, at du ikke blot basere dit valg på dem. Der er nemlig også en række andre faktorer, der bør undersøges og inkluderes i dine overvejelser.

Kig på relevant data fra mæglerne

Det anbefales, at du ser på relevant data fra mæglerne i dit område. Det kan du gøre på flere måder, men bl.a. via Boligsiden. Her kan du se data om deres gennemsnitlige afslag, salgsrate mv. Det er data, der også bør have en vis betydning for dit valg af mægler.

Derudover er det også muligt at anmelde mæglerne på Boligsiden, hvilket mange har gjort. Derfor kan du også læse en række anmeldelser, som ligeledes kan have betydning for dit valg. Dette vidner også om, at du skal en tur forbi Boligsiden, inden du beslutter dig.

Lad flere ejendomsmæglere vurdere din bolig

For at sikre, at du får den bedst mulige pris for din bolig, bør du også få flere mæglere til at vurdere den. Får du blot en vurdering fra en enkelt mægler, er du ikke garanteret, at prisen er god. Derfor er det vigtigt, at du får din bolig vurderet af flere ejendomsmæglere.

Årsagen til, at det er vigtigt er, at der kan være stor forskel på deres vurderinger. For dig som sælger, er det selvfølgelig et mål, at du får mest muligt for boligen. Mægleren har dog lettere ved at sælge ved en lav vurdering, hvilket også er vigtigt at være opmærksom på.

Overvej mæglerens pris

Det er ikke gratis at få en mægler til at sælge din bolig. Derfor er prisen også et aspekt, du bør overveje. Selvom de fleste mener, at det er vigtigere, at boligen sælges til en god pris, har mæglerens salær dog også betydning for de fleste.

Når du alligevel får vurderet din bolig, bør du også bede om et tilbud fra ejendomsmægleren. På denne måde vil du både have en række tilbud og vurderinger, du kan gennemgå og holde op mod hinanden, når du skal vælge.