Skal du have nye vaskemaskine eller tørretumbler?

Uanset om det er en stor eller lille virksomhed, er det vigtigt at kunne vaske tøj og andre tekstiler med det bedst mulige resultat. Uanset om du er ude og skal have disse maskiner for første gang, eller om du skal have skiftet det gamle ud. Så husk er der er et stort marked, og det handler om at finde den helt rigtige model, mærke og leverandør.

Hvad skal man kigge efter?

Er du i tvivl om hvad der passer bedst til din virksomheds behov? Start med at kortlægge hvad jeres behov er. Hvor mange mennesker skal den bruges til? Skal den kunne vaske meget beskidt arbejdstøj, der kræver en daglig vask? Har du et rengøringsfirma, og har brug for store daglige vaske af klude? Måske har du en mindre virksomheder må små vaskebehov, og derfor ønsker du en maskine der sparer mest muligt på vand og energi. Der skal også tages stilling til kapaciteten. Kapaciteten af en vaskemaskine bliver målt i hvor mange kg en maskine kan håndtere, og hvis man for eksempel er tre til fem personer i en virksomhed, anbefales det at købe en med en kapacitet til otte til ni kg også videre. Det gode ved industrivaskemaskiner er, at nogle kan tage helt op til 125 kg.

Kapacitet og mærker?

Når man skal anskaffe sig industrivaskemaskiner, er det en fordel at have lidt kendskab til de forskellige mærker. De er alle gode til hoteller, med store mængder af sengetøj og håndklæder eller restauranter hvor der skal vaskes duge og lignende steder med daglige vaske. På siden her, kan du se hvilke udbud der er af de forskellige mærker, men deres kapacitet er som følger. Asko op til 9 kg, Fagor op til 78 kg og Miele op til 32. Det er altså det maximale disse maskiner kan kapere, men man kan sagtens finde maskiner med mindre kapacitet, det er altså alt efter hvilket mærke og model man vælger.

Placering og lyd

Før du anskaffer dig en ny vaskemaskine, skal du ligeledes tage højde for hvor du ønsker maskinen skal placeres. Det kan for nogen være svært at arbejde med en vaskemaskine der kører på fuld drøn på den anden side at væggen. Hvis det alligevel ikke kan være anderledes, på grund af stedets indretning, er det en fordel at gå efter en lydsvag maskine, da den hermed kan placeres i hele huset.