Sådan indretter du det perfekte kontor

Kontorindretning er et meget vigtigt element for både arbejdsglæde og produktivitet – og det er derfor noget, der bør prioriteres. Det kan være svært, når man ikke har den store forstand på det. Vi har derfor her samlet nogle tips til, hvordan du kommer godt i gang med kontorindretning og skaber et kontorlandskab, hvor de ansatte både har det godt og er produktive.

Den perfekte belysning

Gode lysforhold er vigtige alle steder, men det er lige lidt mere vigtigt på et kontor. Den perfekte belysning består af en kombination af dagslys og kunstig belysning. Det kan være svært at opnå – især i et storrumskontor. Hvis du har muligheden for det, bør du dog placere arbejdspladserne således, at medarbejderne kan nyde dagslyset, når det er til stede. Samtidig bør du dog sørge for at det er muligt at skærme af, hvis solen er for skarp og sikre at der er kunstig belysning, som kan oplyse medarbejdernes arbejdspladser, når dagslyset ikke er til stede. Det skal også gerne være mulighed for at hver enkelt medarbejder kan justere belysningen på deres arbejdsstationer selv, f.eks. med bordlamper, som kan give mere koncentreret lys.

De perfekte kontormøbler

Der findes mange forskellige kontormøbler i mange forskellige prisklasser, så det kan være svært at vælge. Ved kontormøbler er det dog vigtigt, at man tager komforten i betragtning – og som med så meget andet hænger pris og kvalitet sammen. Du bør derfor ikke købe de billigste kontormøbler, da det kan føre til skader i ryg, nakke, skuldre og meget andet. Vi anbefaler, at du vælger kontormøbler, som gør det muligt at veksle arbejdsstilling i løbet af dagen, gerne et hæve-/sænkebord. Vi anbefaler også, at du vælger kontorstole med mange indstillingsmuligheder, så hver enkelt medarbejder kan indstille stolen efter deres ønsker og behov.

Den perfekte akustik

Larm er et problem på mange kontorer – og det er især tilfældet på de mange storrumskontorer rundt omkring i Danmark, hvor der er mange medarbejdere i samme rum. Der er dog heldigvis meget, man kan gøre ved unødig støj på kontoret. Du kan f.eks. indrette kontoret således, at de medarbejdere, der larmer meget, er placeret langt væk fra dem, der ofte arbejder alene og koncentreret. Du kan også investere i lydabsorbenter i form af akustikvægge, bordskærme og lignende. Sidst men ikke mindst kan du også investere i en telefonboks – et ekstra rum, som med sin stilhed kan bruges af de medarbejdere, der har brug for fred og ro til at koncentrere sig.