Parketgulve: Fordele og Ulemper

Parketgulve er en klassisk gulvtype, der både har mange fordele og enkelte ulemper, det kan du læse mere om her, hvor vi også ser lidt nærmere på flere forskellige parketgulve.

En af de største fordele ved et parketgulv er, at du får et smukt gulv, der bringer en del af naturen ind i din stue. En anden fordel er prisen, for ønsker du dig et trægulv i din bolig, så er et parketgulv generelt et billigere valg end et plankegulv i samme træsort.

En tredje fordel er de mange forskellige parketgulve du har at vælge imellem. Parketgulv findes i flere forskellige træsorter, forskellige sorteringer og med forskellige overfladebehandlinger.

Blandt træsorterne er de mest almindelige lyse træsorter som ask, bøg og eg. Men også et parketgulv i mere specielle træsorter såsom valnød og merbau er utroligt smukt.

Sorteringerne spænder fra de eksklusive, som har et meget ensartet udtryk til de mere rustikke som giver dit gulv et meget karakterfuldt udtryk.

De mest almindelige overfladebehandlinger er lak og olie, der giver gulvene helt forskellige udtryk. Sammenlagt gør det, at udvalget af parketgulve er meget stort.

En fjerde fordel ved at vælge et parketgulv er at du får et gulv, der aldrig går af mode især hvis du vælger en lys træsort. Et lyst trægulv er af samme grund et sikkert gulvvalg, hvis du går med tanker om at sælge din bolig, da det vil falde i de flestes smag og i hvert fald som minimum ikke vil skræmme nogen væk.

En af ulemperne ved at vælge et trægulv såsom et parketgulv er at det er en forholdsvis krævende gulvtype, der kræver en del pleje ikke mindst hvis du vælger et olieret trægulv.

En anden faktor, som kan være en ulempe er, at træet vil ændre sit udseende med tiden, især hvis det udsættes for sollys. Det gør at det er svært at udskift en del af gulvet, da der så vil være farveforskelle på gulvet.