Lokale medier er andet end bare nyheder

Der findes mange forskellige slags nyheder. Vi er vant til at få de såkaldte ”breaking news” ind fra alle sider, og man kan nemt udvikle en form for filter, når det kommer til nye forfærdelige ting, som sker ude i den store verden. Når vi ofte bliver bombarderet med forfærdelige billeder fra Taliban´s overtagelse af Afghanistan eller krigsbilleder fra et ødelagt Syrien, bliver det desværre hverdag, da man til en vis grad bliver vant til at se disse forfærdelige billeder. Disse ”Breaking news” artikler vil ofte optræde i de internationale og store nationale medier såsom BBC og TV2, men det er noget mere sjældent, at internationale forhold bliver skrevet om i lokale medier. Dette er selvfølgelig ikke fordi, at det ikke er vigtigt med forholdene i Syrien eller Afghanistan, men fordi målgruppen og indholdet er anderledes.

Hvad kan man finde i et lokalt medie?

Der er selvfølgelig nyheder i et lokalt medie, dog er de sjældent lige så relevante for hele Danmark eller verdenen, som de nyheder der bliver bragt på TV2 eller BBC. Det er nyheder, som påvirker de mennesker, som bor i lokalområdet, så det kunne være nyheder om lokalpolitikerne, nyheder om udvidelse af et plejehjem osv. Udover nyheder, kan lokale medier også bruges til at blive oplyst omkring aktiviteter for eksempel på Rebild bakker.

Det er selvfølgelig ikke kun informationer omkring Rebild bakker, som du kan finde i lokalavisen fra Rebild kommune, men da Rebild bakker er et populært område, vil du kunne finde informationer omkring aktiviteter og generelt viden omkring stedet. Udover Rebild bakker, vil de lokale medier også give opdatering omkring aktiviteter den kommende uge og weekend, så har din familie ikke nogen planer, så kan I med fordel hoppe ind på hjemmesiden og tjekke mulighederne ud. Måske er der børneforelæsning på biblioteket?