Drømmer du om at udskifte taget på din bolig?

Et tag kan holde i mange, mange år, men der kommer alligevel et tidspunkt, hvor det ikke længere kan betale sig at vedligeholde taget. Det kan også være, du bare ønsker at give dit hjem et nyt udtryk med et nyt tag. Uanset hvad, er det en stor beslutning, og du står sikkert tilbage med en lang række spørgsmål. Denne guide har til formål at besvare nogle af de væsentligste spørgsmål, så du kan realisere din drøm om nyt tag.

Er det på tide at udskifte taget?

At skifte taget på din bolig er en dyr proces, og derfor udskiftes taget som regel kun, hvis det virkelig trænger til det. Utætheder, mørhed eller flossede kanter i dit tag er typiske tegn på, at taget trænger til at blive udskiftet.

Kan jeg selv lægge et nyt tag på min bolig?

Har du hænderne godt skruet på, kan du spare penge ved selv at lægge et nyt tag. Dog er opgaven forbundet med en række risici, hvis du ikke ved, hvordan du skal gribe opgaven an. Vil du være sikker på at stå tilbage med et tilfredsstillende resultat, kan du med fordel hente tilbud på entreprenører her: https://www.bygge.dk/. Her bliver du matchet med kvalificerede entreprenører, der står klar til at hjælpe dig i mål med dit tagprojekt.

Hvilken type tag ønsker du?

Dit valg af tag har stor indflydelse på din boligs ydre udseende, og derfor er det vigtigt, du giver dig selv god tid til at vurdere, hvilken type tag du ønsker at pryde din bolig med. Tegltag er iblandt danskernes foretrukne tagtype, og det skyldes blandt andet tagets utrolig lange levetid. Der findes også billigere alternativer til tegltag såsom beton eller eternit. Det vigtigste er, at du vælger en tagtype, du synes passer godt til husets udseende.