5 tiltag til at vedligeholde dit udeområde

Det er ikke altid, man har tiden, lysten eller overskuddet til at få vedligeholdt alle kroge af udendørsområdet. Kunne du godt tænke dig, at dit udeområde kommer til at se skarpt og velplejet ud? Et flot udeområde byder dig velkommen hjem, når du triller ind ad indkørslen. Her får du tre tiltag, du med fordel kan sætte tid af til, så du kan forskønne dit hjem.

Fjern ukrudt mellem fliserne

Der er nok ikke mange, som synes, det er pænt med ukrudt, der har sneget sig op mellem terrassefliserne eller i indkørslen. Det kan næsten blive en hel jungle. Derfor kan du gå i gang med ukrudtsfjerneren, en højtryksrenser eller et skuffejern, så du kan rense flisefugerne.

Rens taget for alger og mos

Hvis der er ved at vokse sig lidt grønt mellem på dit tegl- eller eternittag, kan du rense det nænsomt med fx algefjerner. Du kan med fordel kontakte en professionel, der har styr på algebehandling af dit tag af eternit, tagpap eller tegl og få hjælp til at rense det.

Sving malerpenslen

Måske kigger du på din facade, udhæng eller hegn og tænker, at det godt kunne trænge til en klat maling. Så kan det være på tide at hive malingen frem. Du vil takke dig selv for synet af nymalet hegn, som indkredser din have.

Lug i bedene

Ved at luge lidt kan du give dine blomster og planter en mere fremtrædende plads. Det kan faktisk være helt hyggeligt at nusse i bedene.

Duften af nyslået græs

Sikr dig, at din græsplæne ser flot og velplejet ud ved at klippe den jævnligt. Sving dig op på havetraktoren, og træd i pedalerne, tag håndskubberen ud fra haveskuret, eller investér i en robotplæneklipper, som selv klarer arbejdet for dig.

Så er det bare med at smøge ærmerne op til dit vedligeholdelsesprojekt.